Wmo traplift vergoeding aanvragen

Wilt u een traplift kopen? Dan is het interessant om te kijken welke vergoedingsmogelijkheden er zijn. Via uw gemeente kunt u een vergoeding via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) aanvragen. Deze wet heeft onder andere als doel om mensen langer veilig thuis te laten wonen. U kunt deze traplift vergoeding op 2 manieren ontvangen: in natura of via het persoonsgebonden budget (pgb). Wilt u gebruik maken van de Wmo?

  • Home
  • /
  • Traplift vergoeding

Een traplift via de Wmo in uw gemeente

U kunt bij uw eigen gemeente een vergoeding aanvragen. Meestal kunt u deze traplift aanvragen bij een speciaal Wmo-loket. Een Wmo-consulent zal uw aanvraag namens de gemeente beoordelen. Wmo-consulenten zijn zorgspecialisten, ze hebben vaak werkervaring in de zorgsector. Om uw situatie in kaart te brengen, komt de Wmo-consulent bij u thuis langs voor een keukentafelgesprek. In dit gesprek bespreekt u samen welke hulp u nodig heeft en waarmee uw familie u bijvoorbeeld kan helpen. Na dit gesprek ontvangt u de goedkeuring of afwijzing voor de Wmo-vergoeding. Er zijn 2 soorten trapliftvergoedingen: De Wmo in natura of een vergoeding vanuit uw persoonsgebonden budget (pgb). Bij beide vormen van de Wmo-vergoeding betaalt u zelf een eigen bijdrage. De kosten van een Wmo traplift zijn maximaal €19,- per maand.

Een Wmo-vergoeding in natura

Heeft u een vergoeding via de Wmo toegekend gekregen? Dan ontvangt u standaard Wmo in natura. Dat betekent dat de gemeente de traplift voor u verzorgt. Dat is fijn, want u hoeft daar zelf bijna niks voor te regelen. Maar dit betekent ook dat de gemeente de trapliftleverancier, het model, de kleur en meer kiest. De gemeente kan hierover afspraken hebben gemaakt met de leverancier of bekijkt per aanvraag de beschikbare trapliften. U kunt zelf helaas geen voorkeuren aangeven.

Een Wmo-vergoeding via het pgb

Bij een persoonsgebonden budget (pgb) stelt de gemeente een budget voor u beschikbaar via een rekeningen bij de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Hiermee kunt u zelf een traplift regelen. Via de SVB kunt u de hoogte van het budget bekijken en uw zorgrekeningen inleveren. De trapliftleverancier, het model en de kleur kiest u in dit geval zelf, maar eventuele extra kosten zijn voor uw rekening. Bij de keuze uit tweedehands trapliften zijn de opties afhankelijk van de beschikbaarheid. Bent u benieuwd naar de beschikbare liften van 123Trapliften?

U moet de traplift dus zelf regelen. Eerst moet u een vertegenwoordiger uitnodigen zodat hij de trap op kan meten, daarna moet u kiezen welk model u wilt. Heeft u de voorkeur voor een vergoeding via het pgb? Meld dit dan als u de Wmo aanvraagt. Dat kunt u bijvoorbeeld doen door een persoonlijk plan te schrijven. Daarin vertelt u dat u moeite heeft met traplopen en waarom u denkt dat een traplift de geschikte oplossing is. Ook legt u uit waarom u vindt dat een pgb een betere oplossing is dan een vergoeding in natura. Een traplift subsidie in de vorm van Wmo-pgb is moeilijker te krijgen dan een Wmo-vergoeding in natura. Bij een pgb moet u laten zien dat u de traplift zelf kunt regelen.

Nadelen van een Wmo traplift

Er zitten 2 nadelen aan een traplift via de Wmo. Ten eerste kiest de gemeente vaak voor de meest geschikte maar tegelijkertijd de meest betaalbare oplossing. Hoewel u altijd een veilige traplift krijgt, kan het zijn dat deze traplift niet uw voorkeur heeft. Door de traplift aan de andere kant van de trap te plaatsen, blijft er bijvoorbeeld meer ruimte over voor andere trapgebruikers. Deze optie is duurder en wordt daarom vaak niet vergoed door gemeenten.

Als u een traplift koopt bij 123Trapliften, kunt u zelf een trapliftmodel kiezen. Onze vertegenwoordigers bekijken uw trapsituatie en baseren daarop een advies met verschillende opties. Wij adviseren onder andere over de plaatsingszijde van de traplift; welke kant is het veiligst voor u en voor andere trapgebruikers?

Het tweede nadeel van een traplift via de Wmo is dat de traplift lang op zich kan laten wachten. Het aanvraagproces zelf neemt al 6 tot 8 weken in beslag. En als de aanvraag is goedgekeurd, gaat het pas echt beginnen:

• uw gemeente vraagt de traplift aan
• de leverancier meet uw trap op
• de traplift wordt gemaakt
• en gemonteerd op uw trap

Hoelang dit proces duurt, hangt bij een traplift in natura af van de afspraken tussen uw gemeente en de trapliftleverancier. Bij een traplift via het pgb hangt het vooral af van de tijd die de gemeente neemt om uw aanvraag te verwerken. Daarna is de levertijd afhankelijk van de leverancier maar ook van uzelf: hoe snel maakt u de keuze? Koopt u een traplift bij 123Trapliften? Dan kan de traplift al binnen 2 weken op uw trap staan. Is de traplift met spoed nodig? In sommige gevallen kunnen wij al binnen 24 uur leveren.

Zelf een goedkope tweedehands traplift kopen

Wilt u weten wat er naast een Wmo traplift mogelijk is? Bij 123Trapliften vindt u een ruim assortiment aan tweedehands trapliften. Die zien eruit als nieuw, maar zijn tot wel 50% goedkoper. Bij ons heeft u de vrije keuze uit verschillende modellen van de topmerken Otolift en ThyssenKrupp. De traplift van uw keuze monteren wij binnen 2 weken op uw trap. Wilt u weten wat er mogelijk is bij 123Trapliften? Vraag dan via onderstaand formulier een vrijblijvende offerte op.

Vrijblijvende prijsindicatie aanvragen

Ontvang de gratis brochure

Gratis brochure

of bel 085 303 61 94

Laagste prijsgarantie
Tot 10 jaar garantie
Volledig hergebruik
24/7 Service