• Home
  • >
  • Traplift vergoedingen

WMO Vergoeding voor een traplift aanvragen

Het is mogelijk om een vergoeding te krijgen voor een traplift. Dat gebeurt in het kader van de WMO. De afkorting WMO staat voor Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Deze wet, die sinds 2007 bestaat, heeft als doel om mensen zo lang mogelijk zelfstandig te laten blijven wonen en deel te laten nemen aan de samenleving.

Aanvragen via gemeente

Voor wie dat niet meer mogelijk is, is er de mogelijkheid om een vergoeding voor de benodigde hulpmiddelen aan te vragen bij de gemeente. Een traplift zou zo’n hulpmiddel kunnen zijn, dus ook daar kunt u een aanvraag voor indienen. De gemeente zal uw aanvraag beoordelen en aan de hand van het beleid van de gemeente, uw inkomen, uw leeftijd, uw huidige woonsituatie en andere factoren bepalen of de vergoeding wordt toegekend.

Vergoeding toegekend? De gemeente bepaalt daarna alles

Als er een vergoeding wordt toegekend, wil dat nog niet zeggen dat alle kosten voor een traplift vanuit de WMO worden vergoed. Er is in veel gevallen namelijk sprake van een eigen bijdrage. Ook heeft u, als u een WMO vergoeding voor een traplift aanvraagt, geen invloed op de keuze van de traplift. Het is dan namelijk zo dat de gemeente dan zorg draagt voor de levering en plaatsing van de traplift. Helaas wordt er dan lang niet altijd rekening gehouden met de overige gebruikers van de trap. Het is dan maar de vraag in hoeverre die dan nog ongehinderd gebruik kunnen maken van de trap.

In aanmerking komen? Let op de nieuwste regelgeving

Om te zien of u in aanmerking komt voor een WMO vergoeding voor uw traplift, moet u kijken naar de meest recente regelgeving. De regels worden namelijk ieder jaar gewijzigd en juist de voorwaarden voor vergoedingen voor de meer kostbaardere zaken zoals een traplift kunnen in de tussentijd gewijzigd zijn. Omdat de aanvraag voor een vergoeding vanuit de WMO vrij veel tijd in beslag kan nemen, is het belangrijk om zelf zo snel mogelijk uit te zoeken of u überhaupt wel recht op een vergoeding hebt. Het is verstandig om hierover te informeren bij de gemeente of uw zorgverlener. Mocht er geen WMO vergoeding voor uw traplift mogelijk zijn, dan is het zaak om zo snel mogelijk te kijken of er een vergoeding vanuit het PGB (Persoons Gebonden Budget) mogelijk is, of dat de traplift op een andere manier moet worden gefinancierd.

Gespreide betaling

Mocht er geen vergoeding vanuit de WMO of het PGB mogelijk zijn, en de financiering van uw traplift een probleem zijn, dan biedt TipTop Trapliften graag uitkomst. Wij bieden u namelijk ook de mogelijkheid om uw tweedehands traplift in termijnen te betalen.

Wij zijn u graag van dienst!

Wilt u meer weten over de WMO vergoedingen en het PGB? Belt u gerust naar 085 303 61 94 voor meer informatie of een vrijblijvende afspraak, of vult u het contactformulier in. Wij helpen u graag verder.

Vraag een gratis thuisadvies aan

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Gratis belafspraak

of bel 0853036194

Laagste prijsgarantie
Tot 5 jaar garantie
Veiligheidsnorm 81-40
24/7 Service