• Home
  • >
  • Traplift accu

Traplift accu wordt altijd vervangen

Niemand wil halverwege een tochtje met de traplift tot stilstand komen. Het is niet alleen erg lastig om dan van de traplift af te stappen, maar ook erg onhandig en onveilig. TipTop trapliften voldoen aan de strengste normen. Daar hoort bij dat elke gereviseerde traplift een nieuwe traplift accu bevat.

Hoe werkt een traplift accu?

Voor een traplift accu wordt een zogenaamde gel accu ingezet. Dit type accu wordt ook in tal van andere apparaten toegepast. Ze zijn onderhoudsvrij en hebben veel minder last van zelfontlading dan andere typen accu’s. Elektronica zorgt voor het stabiel en degelijk opladen van een dergelijke accu. In het algemeen geldt dat ze minimaal één keer per week moeten worden opgeladen. Dat is  bij het reguliere gebruik van een traplift geen probleem. Maar bij een traplift die een tijd uit de roulatie is geweest, kan dat een verminderde werking opleveren. Bij TipTop nemen we geen enkel risico. We vervangen de accu altijd.

Moet een traplift accu na aanschaf vervangen worden?

Een accu kan onder normale omstandigheden, als deze een paar keer per dag door de traplift elektronica wordt opgeladen, ongeveer 5 jaar mee. Er doen  spookverhalen de ronde dat een traplift accu ieder jaar vervangen moet worden. Dat is niet waar. De nieuwe accu die wij standaard in uw tweedehands traplift monteren, hoeft voorlopig niet meer vervangen te worden.

Wordt een traplift accu ook gerecycled?

Wij brengen oude accu’s die we verzamelen naar een specialist op het gebied van accu recycling. 98% van de gel accu kan weer worden hergebruikt.  Dus we vervangen niet alleen uw accu; we zorgen er ook voor dat oude accu’s weer een tweede leven kunnen beginnen.

Maak een vrijblijvende afspraak met een adviseur

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Gratis belafspraak

of bel 085 303 61 94

Laagste prijsgarantie
Tot 5 jaar garantie
Veiligheidsnorm 81-40
24/7 Service